Raid

Ohjaus: Tapio Piirainen

Lavastus: Jukka Uusitalo

Uusi voima-lehden toimitus palaa maan tasalle. Palossa saavat surmansa lehden kolme työntekijää. Alamaailma torpedon Raidin entinen tyttöystävä Tarja, toimi lehden toimittajana. Palon tekijöiksi ilmoittautuvat uusnatsit, mutta komisario Jansson epäilee tunnustusta maksetuksi. Virallisesti juttu julistetaan selvitetyksi, mutta Jansson jatkaa yksityisesti jutun tutkimista.Pian tuhopolton jälkeen Maailmanpankin vastaisessa mielenosoituksessa kuolee nuori nainen. Kuolinsyyksi epäillään poliisin harhaluotia, mutta juttua tutkiva Jansson löytää videonauhalta todisteen siitä, että tuntemattoman naisen kuolema oli harkittu murha.

Raid on palaamassa Suomeen kierreltyään Venäjällä. Hän kuulee Janssonilta Tarjan menehtyneen tulipalossa. Raid ei voi jättää asiaa sikseen vaan päättää löytää oikeat syylliset. Avukseen hän hakee vanhan ystävänsä Sundmanin. Pian erikoinen parivaljakko huomaa olevansa keskellä kansainvälisiä rikoskuvioita.RAID-elokuva pohjautuu kirjailija Harri Nykäsen ja Ohjaaja Tapio Piiraisen alkuperäiskäsikirjoitukseen. He ovat käsikirjoittaneet myös suositun Raid-tv-sarjan, josta tutut roolihenkilöt esiintyvät myös elokuvan keskeisissä rooleissa.

Elokuvaa kuvattiin ympäri Helsinkiä, Pasilan ratapihalla junanvaunussa ja lavastetussa Reilun Masan autoliikkeessä Keimolassa. Varsinaista pääpaikkaa ei ollut. Pääsääntöisesti kuvauspaikat olivat jo itsessään mielenkiintoisia ja niissä oli helppo työskennellä. Lavastuksellisesti hauskin projekti elokuvassa oli hylätyn venäläisen bensa-aseman valmistaminen. Elokuvan lavasteet ja kuvauspaikat valittiin elokuvaa varten ja niillä ei ollut televisiosarjan kanssa yhteyttä.

Elokuvan ensi-ilta oli 31.1.2003.

2003ab      Raid_elokuvan_kansikuva_DVD