Esittely

Suunnittelemme ja rakennamme lavastuksia elokuviin, draamasarjoihin ja teatteriin. Suunnittelu perustuu käsikirjoitukseen ja ohjaajan visioon tarinasta, sen kulusta ja henkilöhahmoista. Näin syntyy linja, jossa lavastuksen osatekijät räätälöidään kulloistakin tuotantoa varten. Kuvaajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen tuottajalle esitetään kustannusarvio työstä, tarvittavasta ajasta ja materiaalikustannuksista. Suunnitelmat todennetaan piirrettyjen luonnoksin ja tunnelmakuvin. Mittakaavaan perustuvat rakennepiirustukset tiloista piirretään tietokoneella ja niitä hyödynnetään rakennusvaiheessa.

Olemme toimineet suurissa kotimaisissa ja kansainvälisissä projekteissa sekä pienten budjettien tuotannoissa, joissa rahan puute on korvattava kekseliäisyydellä ilman että visuaalisuus kärsii. Jälkimmäisistä tuotannoista esimerkkeinä mainittakoon Lipton Cockton in the shadows of sodoma ja Ganes. Molemmat elokuvat palkittiin Jussi-patsaalla parhaasta lavastuksesta. Suuremmista projekteista esimerkkeinä ovat Jadesoturi ja Lapin kullan kimallus. Jadesoturiin suunniteltiin ja valmistettiin lukuisia lavasteita Suomeen, Viroon ja Kiinaan. Elokuvaa varten toteutettiin paljon uniikkiesineistöä, tekstiilejä ja muuta rekvisiittaa.  Lapin kullan kimallus oli Åke Lindmanin vuosikymmeniä kestänyt haave,  jonka toteutumiseen vaadittiin mittavat lavasterakennukset Helsingistä Inariin saakka.

Lisäksi teemme sisustussuunnittelua, kuten Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskukseen Lohjalle toteutettu Meriturvan sisustusarkkitehtuuri sekä yrityksen graafinen ilme.

Elokuva-alalla olemme työskennelleet vuodesta 1991. Lisäksi osaamisalueeseemme kuuluu graafinen suunnittelu, tekstiilisuunnittelu ja valokuvaus.

“The true mystery of
the world is the visible,
not the invisible”
Oscar Wilde

 

 

 

Päivitetty 23.03.2018.