Muut lavastukset

LAVASTUKSIA TV-SARJOIHIN, TEATTERIIN JA MAINOKSIIN

 

RAKASTUNUT RYTI – RAUMAN KAUPUNGINTEATTERI

Ohjaus Antti Majanlahti / Otto Kanerva. 2017 – 2018.

EI YHTEYTTÄ – LYHYTELOKUVA

Ohjaus Risto-Pekka Blom. 2016.

MISSÄ AALLOT MURTUVAT – RAUMAN KAUPUNGINTEATTERI

Ohjaus Sakari Kirjavainen. 2013.

FRÄMLINGARNA, YLE FST

Ohjaaja Sakari Kirjavaisen ohjaama,  FST5 kanavan tilaama  “kieliposkessa” tehty draamasarja Suomen sodasta v. 1809.

RADIO AUKI – TELEVISIOSARJAN PILOTTIJAKSO

Tarina kertoo parhaat päivänsä nähneen paikallisradioaseman arjesta; taloudellisista ongelmista ja ihmissuhteista. Lavastus valmistettiin vanhan Margariinitehtaan tiloihin vuonna 1996.

SUORIA KULMIA – TELEVISIOSARJAN PILOTTIJAKSO

Suunnittelu ja valmistus alkoi vuonna 1998. J.P Siilin ohjaama sarja sijoittui lähiöön, jossa seurattiin pienkerrostalossa elävien ihmisten arkea.

VAPAHTAJA – LYHYTELOKUVA

Ohjaus Saara Saarela

TAPAUS RAZA – NUORISOMUSIKAALI

Ohjaus Eija AHvo

PUNAINEN PLANEETTA – TALK-SHOW

Talk-show tyyppinen ohjelma kutsui studioon ajankohtaisista aiheista tapetilla olevia julkkiksia ja tavallisia ihmisiä. Haastattelijoina toimivat Olga K. ja J. Aromaa. Vakavankin keskustelun vastapainona Sirkka Tälli kutsui ohjelmaan omia vieraitaan ja järjesti leikkimielisiä visailuita. Ohjelma kuvattiin Jyrkin entisissä tiloissa Kalevankadulla. Studiotilan ahtaus ja valaistuksen puutteellisuus olivat rajoitteita. Tilan vaikea muoto ja mataluus vaikeuttivat elementtien asettelua toimivaksi miljööksi, tarjoamaan mielenkiintoisia kuvakulmia ja taustoja ohjelman vieraille. Ohjelma oli Production Housen tuottama. Esitysaika oli kerran viikossa MTV3 kanavalla vuosien 1996 ja 97 aikana.

JOONAS – TELEVISIOELOKUVA

Ohjaus Raimo Lång

VIOLA – TELEVISIOELOKUVA

Ohjaus JP Siili

SUORAA HUUTOA – HUUTOKAUPPAOHJELMA

KIASMA – AAVEKAUPUNKI

Arto Mellerin käsikirjoittaman ja Jarmo Mäkilän kuvittaman sarjakuvan “Aavekaupunki” pohjalta toteutettu itsenäinen installaatio Kiasmaan vuonna 1998. Työ kuvasi Helsingin pommituksissa vaurioituneita rakennuksia Töölöstä Vallilaan. Arkistofilmit tuolta ajalta äänimaailmoineen tukivat lavastuksen aihepiiriä ja fiilistä.

KETJUREAKTIO – VISAILUOHJELMA

Visailuohjelmaa esitettiin MTV3 kanavalla kesällä 2002.

LEVYRAATI

Ruben Stillerin juontama levyraati MTV3 kanavalle. Vinyylilevyä mukailevasta ideasta lähtevä lavasteen kaareva muoto sai osakseen monenlaisia kompromisseja työn edetessä.

FLING – TELEVISIOSARJA

Fling on viidestä kertomuksesta koostuva kuvaus nuoresta, sosiaalisesti liikkuvasta, rajoja ylittävästä ja individualistisesta sukupolvesta. Jokaisen osan päähenkilö on aikuisuuden kynnyksellä oleva kaksikymppinen. Sarja sijoittui tämän päivän Suur-Helsinkiin, kaupunkiin jonka kasvot ovat monet. Viisiosainen televisiosarja esitettiin syksyllä 2004 Fst:llä. Ohjaaja Ulrika Bengts.

Ängeln kertoo idealistisesta Gabrielista, jonka maailmankuva saa kolauksen kun hän rakastuu. Saadakseen kiinni enkelin, pitääkö hänen myydä sielunsa?

Soffan kertoo täydellisen suhteen unelmasta. Kun Alva muuttaa maaseudulta Helsinkiin yhteen Martinin kanssa, ei elämä sujukaan niin kuin he olivat kuvitelleet.

Osassa Käglan Robert häilyy tahdonvoimaisen tyttöystävänsä Jessican ja dominoivan ystävänsä Hjälmarin ristiriitaisten vaatimustensa välillä.

Kometen kertoo Vegasta, täysiverisestä individualistista, joka unelmoi tähteydestä, valmiina tekemään kaikkensa päästäkseen parrasvaloihin. Liljan on kertomus alistetun Mariannen kapinasta, joka alkaa hänen liittyessä naiskuoroon ja rakastuessa sen johtajaan Ritvaan.

HUOMENTA SUOMI

MTV3:n aamulähetysten ulkoasu uusittiin vuoden 2004 alussa. Projekti oli haastava, sillä lavasteen olisi miellytettävä noin kolmeasataa tuhatta ihmistä joka aamu. Lähtökohtana oli valoisuus ja rauhallisuus ja lavasteen tuli kestää myös aikaa. Lavaste suunniteltiin pelkistetyn geometriseksi, värimaailmaksi valittiin lämmin hiekanvärinen pohjasävy, jota maustettiin käyttämällä erilaisia puupintoja. Lähetykset uudesta studiosta aloitettiin 1.3.2004.

IHANA AAMU

Ihanan Aamun lavasteiden suunnittelussa oli Huomenta Suomen kanssa saman tyyppiset lähtökohdat. IA:n lavasteissa painotettiin enemmän kodinomaisuutta. Lavasteessa ei ollut suoraa näköyhteyttä ulos. Puuttuvaa ulkonäkymää korvaamaan lavasteeseen suunniteltiin “ikkunat”, jotka valaistiin takaa. Tyhjiä lasipintoja rikkomaan rakennettiin ikkunoihin tasot, joihin aseteltiin esineitä. Tilassa käytettiin lämpimiä värisävyjä ja puupintaa käytettiin tuomaan kodinomaista tunnelmaa. Myös IA:N lähetykset aloitettiin 1.3.2004.

LAKIDRAAMA, YLE TV2

Sakari Kirjavaisen ohjaama lakidraamasarja  kertoo pienen turkulaisen asianajotoimiston elämästä. Sarjan päähenkilö on Liisa Heinänen, 47-vuotias vahvan oikeustajun omaava asianajaja, joka johdattaa jokaisessa jaksossa yhden asiakkaan läpi dramaattiseen oikeusprosessiin. Yllättäviä käänteitä tarjoava ja kerronnaltaan viihdyttävä sarja haastaa katsojan pohtimaan oikeuden moraalia ja pakottaa näkemään oikean ja väärän välissä myös harmaan sävyjä.

MAINOKSIA

Also Starring, Pohjantähti elokuva, Woodpecker film, Motel Royal, Allfilm, Komia Helsinki, Grillifilms.

Ohessa muutamia esimerkkejä mainoksista sekä muista tuotannoista: